Woning splitsen
Mogelijke splitsing voor een woning in Vlaardingen

Mogelijke splitsing voor een woning in Vlaardingen

Project

Voor een opdrachtgever hebben we een woning in Vlaardingen onderzocht voor een mogelijke splitsing. Deze woning was voorheen al gesplitst geweest, maar in de loop der jaren weer samengevoegd. Opnieuw een splitsing realiseren bleek echter een opgave, omdat gemeente Vlaardingen kritisch is op het splitsen van woningen; daarnaast kampt de gemeente op veel locaties met een hoge parkeerdruk.

Proces

Wij namen contact op met de gemeente, waarin we inderdaad op de hoogte werden gesteld van het parkeerprobleem. Er werden tekeningen gemaakt voor een omgevingsvergunning, om aan te tonen dat de woningen zelfstandig zijn — betekenende dat ze een eigenvoordeur, keuken, toilet, badkamer en overige voorzieningen hebben. Verder moest de woningscheidende wand brandwerend worden dichtgezet. Nadat deze tekeningen op orde waren, kon de vergunning worden aangevraagd.

Om het parkeerprobleem te tackelen, hebben we onderzoek gedaan naar de parkeerdruk inde omgeving. Dit hield in dat er middels maatgevende momenten de parkeerdruk kon worden gemeten — in dit geval hield dat ‘s avonds op een doordeweekse dag in. We hebben door middel van foto’s aan kunnen tonen dat de woningsplitsing geen negatieve invloed had op de parkeerdruk, waardoor de gemeentelijke afdeling ‘Parkeren’ werd overtuigd. De vergunning werd vervolgens verleend door het aanleveren van voldoende tekenwerk en het tackelen van het parkeerprobleem.

Recensie

Onze opdrachtgever liet de volgende mooie woorden na over onze samenwerking:

Visional Design heeft mij fantastisch geholpen met het aanvragen van een splitsingsvergunning. Communicatie verliep geweldig! Aanrader!" — Claudia Voogt
Analyse van de parkeerdruk door middel van foto’s.
1.
2.
3.
4.
5.
6.

Bedankt, je bericht is verzonden. We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.
Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan nu in en wij zullen je laten weten wanneer wij deze case studie verder hebben aangevuld, zodat je het eindresultaat kunt bekijken.

Het is gelukt!
Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.

Misschien vind je dit ook interessant

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Plan via onderstaande knop een vrijblijvende belafspraak in of stuur ons een berichtje.