Meetrapport
NEN2580 meting bedrijfsobject in Rhenen

NEN2580 meting bedrijfsobject in Rhenen

Probleem 

De opdrachtgever vroeg ons om een NEN2580 meting te doen om de waarde van zijn pand te bepalen en deze vervolgens te kunnen communiceren naar potentiële kopers of huurders. Oorspronkelijke tekeningen lieten dit namelijk niet toe — er waren slechts oude archieftekeningen beschikbaar van de oorspronkelijke bouw, welke niet accuraat waren door tussentijdse veranderingen aan het pand. De verkoper kon hierdoor geen concreet getal noemen in de verkoop- of verhuur brochure van het pand. Om verder ook geen toekomstige onenigheid te creëren tussen koper en verkoper, werden wij gevraagd om het pand gedetailleerd in kaart te brengen.

Proces

Voorafgaand aan ons bezoek aan het pand hebben we de oude archieftekeningen bekeken, om vervolgens de huidige huurder te contacteren om langs te komen — een goede afstemming is hierbij belangrijk om zo de bedrijfsvoering niet in de weg te lopen. Vervolgens hebben we de NEN meting op locatie gedaan; betekenende dat ons team door het pand liep met een laser om zo de binnen- en buitenmuren te kunnen meten van het pand. Gedurende de meting werden er foto’s gemaakt om zo extra details te kunnen achterhalen. Verder werden ook de functies van de ruimtes geanalyseerd. Vervolgens zijn we voor een tweede keer naar het pand gegaan om zeker te weten dat de NEN meting accuraat was. Hierna werden plattegronden opgesteld met de goede indeling en maatvoering, waaruit de juiste vierkante meters volgde. Dit werd vervolgens in een uitgebreid rapport naar de opdrachtgever gestuurd. 

Resultaat

Dit resulteerde in een uitgebreide rapportage met uitleg van gebruikte termen, opmetingen, en plattegronden waarop alle bruto-, netto- en gebruiksoppervlaktes goed in beeld werden gebracht. Op deze manier konden ook de verhuurbare oppervlaktes in kaart worden gebracht. De opdrachtgever kon middels dit rapport duidelijkheid bieden aan potentiële kopers/verhuurders. 

Recensie

Onze opdrachtgever liet na onze samenwerkingen deze mooie woorden na: 

“Snel, accuraat en continu op de hoogte worden gehouden over de gang van zaken. Samenwerking als zeer prettig ervaren! Visional Design, bedankt voor de NEN2580 meetrapportage van ons pand!”

Wil jij weten hoe we verder te werk gaan tijdens een NEN meting? Klik dan hier!

1.
2.
3.
4.
5.
6.

Bedankt, je bericht is verzonden. We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.
Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan nu in en wij zullen je laten weten wanneer wij deze case studie verder hebben aangevuld, zodat je het eindresultaat kunt bekijken.

Het is gelukt!
Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.

Misschien vind je dit ook interessant

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Plan via onderstaande knop een vrijblijvende belafspraak in of stuur ons een berichtje.