Omgevingsvergunning
Uitbouw realiseren te Zoetermeer

Uitbouw realiseren te Zoetermeer

Opdracht

Een opdrachtgever benaderde Visional Design om een uitbouw te realiseren aan zijn huidige woning. Hij wilde dit in eerste instantie vergunningvrij realiseren, maar het object leende zich hier niet voor. De woning grenste namelijk aan een openbaar toegankelijk gebied, waar je minimaal een meter afstand van moet behouden. 

Tevens bleek uit de ligging van het object dat de woning vlakbij een waterkering lag — vanuit het waterschap is het dan vereist om aan bepaalde eisen te voldoen voordat er gebouwd mag worden.

Vanuit deze plattegrond werd opgemaakt dat het object dichtbij een waterkering lag.


Met deze informatie ging ons team aan de slag om een omgevingsvergunning te verkrijgen. 

1.

Archieftekeningen opvragen en harde eisen van het waterschap bekijken

Als eerste hebben onze collega’s contact opgenomen met de opdrachtgever om zo de nieuwe, gewenste situatie te bespreken. Ook werd er gekeken of er — middels de gemeente — archieftekeningen beschikbaar waren. Deze werden opgevraagd. 

Zoals al eerder werd gesteld, bevond deze woning zich dichtbij een waterkering. Er moest dus gekeken worden welke eisen het waterschap stelde, zodat hier in de tekeningen rekening mee gehouden kon worden. Deze eisen waren van groot belang, omdat de omgevingsvergunning niet goedgekeurd kon worden zonder toestemming van het waterschap. 

2.

Schetsen van de bestaande- en nieuwe situatie maken

Daarna werd de bestaande situatie geschetst, waaraan de nieuwe situatie werd toegevoegd. De eisen van het waterschap stonden hierbij centraal. Onze collega’s maakten berekeningen om aan te tonen dat er aan de eisen van het waterschap werd voldaan. Middels deze berekeningen werden de bestaande en nieuwe situatie geschetst om aan te tonen dat de uitbouw niet te diep in de grond lag om de waterkering in het geding te brengen. 

Middels bovenstaande richtlijnen kon worden berekend of de constructie voldeed aan de eisen van het waterschap


Dit werd vervolgens ingediend bij het waterschap.

3.

Feedback opdrachtgever

Deze schetsen werden ook gestuurd naar de opdrachtgever, welke zo de kans kreeg om feedback te geven. 

De opdrachtgever ontving de volgende tekening van de bestaande en nieuwe situatie.
4.

Details toevoegen

Na de goedkeuring van de opdrachtgever, werden er meerdere details aan de tekeningen toegevoegd; zo werden er berekeningen toegepast. Na deze aanpassingen van de tekeningen, was de omgevingsvergunning klaar om ingediend te worden.

5.

Omgevingsvergunning ingediend!

De omgevingsvergunning werd ingediend en goedgekeurd!

6.

Bedankt, je bericht is verzonden. We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.
Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.

Resultaat

Wij voorzagen de opdrachtgever van het standaard tekenwerk — een plattegrond, 3D-impressie, doorsnedes, aanzichten en details — en tekenwerk voor het waterschap met berekeningen. Zo kon de opdrachtgever ook precies zien hoe we te werk zijn gegaan. 

De klant heeft, na het afwachten van de bezwaar-periode, goedkeuring gekregen voor de verbouwing.


Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf je dan nu in en wij zullen je laten weten wanneer wij deze case studie verder hebben aangevuld, zodat je het eindresultaat kunt bekijken.

Het is gelukt!
Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.

Misschien vind je dit ook interessant

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Plan via onderstaande knop een vrijblijvende belafspraak in of stuur ons een berichtje.